Skip to main content
How to:

Microsoft Authenticator App instellen op je telefoon

By 29 oktober 2021november 4th, 2021No Comments

How To Microsoft Authenticator App instellen op je telefoon

Om je gegevens veilig te houden is het aan te raden om 2-staps verificatie te gebruiken op je Microsoft365 account. In de veel gevallen dwingen wij dit geautomatiseerd af. Hieronder staat in een aantal stappen beschreven hoe je de Microsoft Authenticator App installeert en activeert op telefoon voor je Microsoft365 account.

1.

Open de Apple AppStore of de Google PlayStore en download/installeer de app Microsoft Authenticator. Deze app is te herkennen aan het volgende logo:

2.

Meld je aan met je Office 365 account op https://aka.ms/MFASetup. De gebruikersnaam is gelijk aan je primaire e-mail adres. Het wachtwoord is gelijk aan het wachtwoord van je werkomgeving.

3.

De volgende melding zal worden weergegeven:

4.

Klik op volgende om tweestapsverificatie in te stellen en start de configuratie van de Microsoft Authenticator app door nogmaals op Volgende te klikken.

5.

De kans is aanwezig dat de mobiele telefoon om toestemming vraagt. Ga door met Volgende.

6.

Er wordt nu een QR code weergegeven die door de Microsoft Authenticator app gescand dient te worden.

7.

Open de Microsoft Authenticator app op je telefoon en kies Account toevoegen. Kies vervolgens voor Werk- of Schoolaccount en kies: QR-code scannen.

8.

Scan de QR code en kies vervolgens Volgende. Er wordt nu een test verstuurd. Keur de test aanvraag goed door op Goedkeuren te drukken op de mobiele telefoon.

Het token is nu succesvol geïnstalleerd en kan vanaf nu toegepast worden op de Microsoft 365 diensten.

9.

Gelukt: Goed gedaan, klaar!

Niet gelukt: Bel 085 130 63 00