Skip to main content

Over Kragten en van Marwijk

Advocatenkantoor Kragten van Marwijk is een mensgericht kantoor waarin je makkelijk en rechtstreeks zelf met de advocaten spreekt. Ze richten zich op arbeidsrecht, sociaal zekerheidsrecht en ondernemingsrecht. Vakgebieden waarin ze werknemers en werkgevers bijstaan.

Wie

Han van Marwijk
Advocatenkantoor
Kragten van Marwijk

Waarom

Er waren steeds vaker storingen op het cloud platform van de vorige IT leverancier.

En…?

Storingen hebben we niet meer, wat er voor zorgt dat we ons kunnen focussen op onze cliënten en hun zaak.

Waarom zijn jullie naar Conict overgestapt?

Wij werken met de branchetoepassing CClaw van Clip Consultants. Deze software moet te allen tijde goed beschikbaar zijn. De uitdaging was dat de Cloud omgeving waar alle applicaties op draaide steeds vaker storingen gaf waardoor we geen gebruik konden maken van CClaw, de E-mail en andere applicaties. Als advocaat wil je kunnen focussen op je cliënten en hun zaak zonder dat je je zorgen hoeft te maken over je ICT-omgeving.

“Bij de vorige Cloud-leverancier gebeurde het steeds vaker we eruit lagen. Dan weer een half uurtje eruit, soms wel een hele ochtend”,
vertelt Han van Marwijk in zijn kantoor.

Doordat er sprake was van instabiliteit, moest ook veel gebruik worden gemaakt van de helpdesk. Het is dan extra wrang als deze kosten – naast het maandelijkse abonnement – ook nog in rekening worden gebracht.

Hoe heeft dat voor jullie uitgepakt?

We zijn overgestapt naar het Cloudplatform van Conict. Ten eerste heeft dit ervoor gezorgd dat we nu weer een snelle en stabiele IT-omgeving hebben en daarmee altijd de beschikking over CClaw.

Daarnaast heeft Conict ook een nieuwe internetverbinding aangelegd en de fysieke werkplekken vervangen.

Storingen hebben we sindsdien niet meer zodat we ons kunnen focussen op onze cliënten en hun zaak. Het werken vanuit de cloud is overigens ook ideaal; we hebben vanaf elke locatie de volledige beschikking over onze IT-omgeving.

Daarnaast is het prettig dat de kosten voor de helpdesk zijn inbegrepen in het maandelijkse abonnement. Het maakt dus niet uit of we hier veel of weinig gebruik van maken, de kosten zijn daarmee gelijk.

Hoe ervaar je de dienstverlening?

Heel prettig, persoonlijk en betrokken. Zaken worden snel opgepakt en ook met vragen uit de aangrenzende gebieden wordt er echt met je mee gedacht.

“Ik heb nooit het gevoel dat ik van het kastje naar de muur wordt gestuurd.”

Of het nu gaat over CClaw, over mijn website of iets anders, ik kan altijd m’n vraag kwijt.